HALAMAN

Isnin, 31 Januari 2011

GLITTER COINPURSE GA BY ICEBOXRIVET 2011

salam sejahtera
jom join
GA nie
anjuran
nak join klik link di atas

syarat2nya:
1.buat satu entry dengan tajuk GLITTER COINPURSE GA BY ICEBOXRIVET 2011
2.tepek banner kat atas tu dalam entry tadi.
3.pastikan ade backlink ke entry ni
4.sumbit permalink korang kat kotak komen.
5.itu saje

due date
28hb febuari 2011 jam 5ptg.

splendid surprise GA !!!!!

salam sejahtera
jom join GA NIE...
anjuran
sape yang nak join...klik link kat atas

saya tag:

DUE DATE
04.02.2011

Siapa Nak Hadiah??

salam sejahtera semua
jom join GA nie
anjuran

JAWAPAN UNTUK SOALAN YANG DITANYA:


1) Bilakah tarikh dan masa saya akan bergerak balik ke kampung untuk CNY ini?
JAWAPAN: 30.01.2011
2) Ke arah destinasi manakah saya akan lalui untuk balik kampung??
cth : Gua Musang ke? Kuantan ke? Jeli ke? Perak ke? Pahang ke? dll.....
JAWAPAN: JELI

3) Adakah saya akan singgah di mana-mana untuk bermalam sebelum sampai ke Kelantan? Kalau jawapan ada, di manakah tempatnya?
JAWAPAN: TIDAK

4) Berapa orangkah yang akan balik kampung bersama kami sekeluarga?
JAWAPAN: 4 ORANG

KALAU NAK JOIN click link kat mamaema 2

 


VOUCHER P.I.Z.Z.A YANG DITERIMA

SALAM sejahtera semua...ha,akhirnya,saya upload juga hadiah yang saya menangi selepas join GA  PIZZA dari blog
HADIAH nie saya dah terima lama dah sebenarnya...tp disebabkan busy dengan tugas harian,baru hari nie saya dapat upload picnya...ape2 pun
saya nak ucapkan terima kasih kepada kak nana atas pemilihan blog saya sebagai salah satu pemenang untuk voucher pizza nie
voucher rm 30 mengandungi:
regular pizza
2 tin coca-cola/sprite
chicken wings

ape2pun...terima kasih sesangat kepada nana...

CONTEST NAMA BABY SAYA



salam sejahtera
hari nie, saya join GA anjuran

jom ramai-2 kita join
syaratnya,korang klik kat link di atas


SITI NUR AISYAH

sebenarnya,untuk memilih nama anak kedua nie...saya dengan husband sering berbeza pendapat.dari awal lagi saya memang dah menyediakan nama-nama anak sama ada nama untuk lelaki mahupun perempuan berserta maksudnya.manakala, suami pula ada pilihannya sendiri, saya pun ader pilihan saya sendiri.masing-masing xnak mengalah.anak saya yang sulong, suami saya yang letak nama,iaitu MUHAMAD ARIF HANAFI namanya.lastly, ibu mertua cadangkan nama dan saya tambah siti dihadapan
ok,untuk anak ke-2 nie,nama yang telah dipilih ader lah:

SITI- maksud siti xder yang spesifik.siti ini melambangkan gelaran perempuan dan nama siti nie aderlah pilihan saya sendiri.
NUR-bermaksud cahaya.cahaya dalam kehidupan kami sekeluarga dan pilihan nama ini aderlah dari ibu mertua
AISYAH-aisyah pula bermaksud hidup bahagia dan nama ini juga dipilih oleh ibu mertua.ibu mertua suka akan nama aisyah.hasil gabungan semua,jadilah SITI NUR AISYAH

due date
1.03.2011

Jumaat, 28 Januari 2011

"My 1st GA ~ 1st Year Adam Firdaus"

salam sejahtera
jom join contest nie
klik

due date
22.02.2011

PETUA YANG BOLEH KITA AMALKAN

PEGAGA HILANG PARUT



Bagi menghilangkan parut di muka,ambil daun pegaga dan campurkan dengan sedikit beras.tumbuk sehingga lumat dan lumurkan di sekitar parut.amalkan setiap malam sebelum tidur.insya-Allah parut akan berkurangan



KULIT LEBIH LICIN
Untuk medapatkan kulit muka yang tegang dan licin,ambil putiih telur yang sejuk.sapukan di muka seperti menjadi masker selama 30 minit.kemudian bilas seperti biasa.Hasilnya wajah akan lebih cantik bila dikenakan solekan.

HALIA KURANGKAN BERAT BADAN
Bagi mengurangkan serta mengawal berat badan, ambil sedikit halia dan kisar bersama air.Kemudian, perah limau nipis untuk mendapatkan airnya dan campurkan degan air kisaran air. Amalkan meminumnya pada setiap pagi dan malam.Bagi  yang tidak boleh minum secara terus, campurkan dengan sedikit gula

PETUA MERAWAT KUNING BAYI
Bagi merawat penyakit kuning, berikan bayi minum air anggur hitam segar.Cara untuk mendapatkan air tersebut dengan melecek-lecek anggur hitam.

DAUN PERIA UBAT KURAP
Jika badan dijangkiti kurap,ubatinya dengan mengambil bebrapa helai daun peria.cuci bersih.kemudain,ramas-ramas daunnya dan gosokkan pada bahagian yang dijangkiti.lakukan berulang kali.pastinya kurap di tubuh anda akan sembuh sepenuhnya.

JENIS MINUMAN PENGGANTI AIR PUTIH

Saya tahu,tidak ramai yang gemar minum air putih walaupun kita tahu/sedar tentang kebaikkan air putih itu sendiri kepada kesihatan tubuh badan.
jadi,di sini, saya akan berikan minuman lain yg boleh menggantikan keperluan meminum air putih:

JUS OREN
Jus dapat menghalang penyakit jantung.Antioksidan dlm jus oren dapt melindungi diri dari radang yang boleh menyebabkan sakit jantung.Malah,merea yang sering makan makanan segra diketahui mengandungi radikal bebas dan kemudiannya minum jus oen ini dapat mengurangkan kadar radikal bebas pada tubuh badan.walaubagaimana pun, kadar gula dalam jus tersebut juga perlu diambil perhatian kerana,sekiranya gula berlebihan,ditakuti kesan lain yang akan timbul.

SUSU COKLAT
Segelas susu coklat mengandungi banyak karbohidrat dan protein yang mana,mampu memulihkan tenaga setelah menjalankan pelbagai aktiviti.bg golongan atlet yg mengamalkan minum susu coklat ini lebih bertenaga berbanding yang minum air sahaja.susu coklat juga dpt membantu mengurangi rasa sakit dan keletihan.

JUS TOMATO
Jus tomato diketahui dapat menurunkan risiko kanser.ia kaya dengan vitamin B dan likopin yang dpt membantu menghalang kanser.

TEH HIJAU
Teh hijau pula berfungsi bg memelihara berat badan.selain itu,ia kaya dengan antioksidan yang mana dapat menghalang penyakit jantung dan kanser terkena kepada pengamal teh hijau ini.untuk rasa yang lebih enak,cuba tambahkan ais ke dalam minuman.

e2 antara jenis minuman lain yang kita boleh ambil selain daripada air putih yang mana,ia baik untuk badan selagi tidak diambil berlebihan.

GIVEAWAY EYSHA

salam sejahtera
jom,join GA nie
anjuran
sempena anniversary
yang ke-6
ucapan dari
blog
"HAPPY ANNIVERSARY"
nak
bagi
SESUATU
nie
jeng...
jeng...
jeng...
jeng

khas untuk EYSHA

saya tag:

due date
09.02.2011





sweet 90's First Lucky Draw!!! Ya-Ha!

salam sejahtera
jom kita join GA nie
GA nie anjuran
yang mana ia
pertama kali diadakan sempena birthday beliau
yang ke-
21
muda lagi nie...
apa-aper pun
firstly nak wish
"HAPPY BIRHDAY"
jd,sempena birhday beliau
blog
nak hadiahkan nie

to:syedyuss

saya tag:

due date
31.01.2011


Khamis, 27 Januari 2011

kontest blog paling comel !


salam sejahtera
jom
join
contest nie
blog paling comel
nak tahu
syarat2nya
klik

saya tag:
due date
05.02.2011

@ BabyIbu Giveaway Birthday

salam sejahtera
jom,ramai-2 join GA nie..anjuran
sempena birthday ibu bulan ini

HADIAHNYA adalah
Organize Anne yang bernilai RM 52

Hadiah tambahan akan diumumkan kemudian

syarat-2nya
•Tampal banner di atas di sidebar blog anda dan link ke entri ini
•Tambah BabyIbu dalam bloglist anda
•Membuat review mengenai contest ini dengan tajuk Win A Free Bag From BabyIbu!!! dan link ke entri ini (copy paste je pun boleh)
•Dah siap semua, tinggalkan link entri anda dan juga email di sini
•Boleh hantar banyak penyertaan - satu entri di kira satu penyertaan. Sekiranya anda hantar 2 entri - maka dikira dua penyertaan.
•Pemenang dipilih berdasarkan cabutan bertuah

tempoh contest
26 Januari 2011 sehingga 25 Februari 2011


sempena birthday babyibu, umiliza989 nak beri  ini
teng
teng
teng


Allah selamat kan kamu
Allah selamat kan kamu
Allah selamat kan babyibu
Allah selamatkan kamu
selamat
hari
lahir babyibu

"LUCKY LUCKY GIVEAWAY"

salam sejahtera
kepada semua
blogger-blogger
di Malaysia
jom..
join GA nie
anjuran

jd,bunga yang saya nak
berikan kepada
nettskerepek
adalah..
jeng
jeng
jeng

BUNGA MATAHARI
Pokok bunga matahari (Helianthus annuus) ialah sejenis pokok semusim dalam famili Asteraceae yang berasal dari benua Amerika, dengan kepalanya berkuntum besar. Batang pokok bunga ini boleh bertumbuh setinggi 3 meter, dan bunganya pula boleh mencapai diameter 30 cm dengan benih-benih "besar". Perkataan "bunga matahari" juga digunakan untuk mengertikan semua tumbuhan dalam genus Helianthus yang kebanyakannya pokok saka.

DUE DATE
10.02.2011

" Hsue Craft 2011 Giveaway "

anjuran
Hsue Craft

kalau nak tau syarat2nyer
klik

hadiahnyer memang ler best
hasil
kerja
hasil
tangan oleh Hsue Craft
sendiri

due date
21.02.2011

join
jgn x join

”AM Photography New Year Giveaway 2011”.

salam sejahtera
jom join GA NIE
anjuran
AM collection

syarat-2 untuk join

1. Tulis entry bertajuk ”AM Photography New Year Giveaway 2011”.
2. Letak gambar Giveaway ini di sidebar blog dan link kan kepada entry ini.
3. Letakkan link blog2 (kat My Blog List) & banner blog2 di bawah ini di sidebar blog anda sbg penaja bersama. Juga jadi follower mrk.
4. Lepas tu tinggalkan komen dengan link sebagai tanda penyertaan kawan-kawan

saya tag:


due date
31.01.2011

Selasa, 25 Januari 2011

Contest: "Money Guess".

salam sejahter
jom join contest nie
andA hanya perlu
meneka jumlah wang
yang telah di layerkan
kalau
nak join...
klik

jawapan
RM177.50
saya tag:

1st GiveAway Ang Pow Chinese New Year


salam sejahtera..
first of all
nak wish
selamat menyambut tahun baru cina
yang makin hampir
jd,GA nie dibina sempena TBC
kepada
mereka yang nak

saya tag:


due date
10.02.2011

JANA PENDAPATAN ANDA BERSAMA HEARBEAT....JOM DAFTAR SEKARANG

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
semua
kepada pengunjung2 blog liza's collection
nie ader pemberitahuan mengenai Hearbeat.
anda boleh jana pendapatan
anda di sini
caranya mudah
dan percuma
anda akan menerima rm 0.04 untuk skali klik melalui
blog anda
bayangkan....kalau seribu sehari dan x kan untuk sebulan
ader caculator?
ha,kira sendiri hasilnya
masih belum mendaftar
klik kat banner ini





caranya adalah, klik kat banner hearbeat di atas
 
 

kemudian,cipta akaun n klik join HB!affiliate



seterusnya,klik kat online application seperti di bawah nie


kemudain Klik kat my HB!affiliate selepas dah berjaya cipta akaun

Pastu klik get a code..boleh lah letak kat korang punya blog..sama macam nuffnang..

begitu lah caranya mudah sahaja
di sini,saya nak ucapkan terima kasih kepada mama housewife.berpandukan maklumat
beliau saya creat maklumat ini
jom
jom
jom join sekarang
tidak merugikan anda
malah
menguntungkan anda





Give away kasihartika



salam sejahtera
jom join GA ANJURAN kasihartika
nak join
klik

saya tag

2)pza


DUE DATE
30.01.2011

"Gieyana Giveaway ~ I'm Look Younger!"

salam sejahtera
jom join GA anjuran GIEYANA
HADIAH dia pun boleh tahan menariknya
minyak wangi from BODY SHOP
nk join klik

DUE DATE
20.02.2011

UMMI ZAYDA 1ST GIVEAWAY...YAYY~~

salam sejahtera
jom join GA nie
anjuran
nak join
klik kat

due date
25.02.2011

GIVEAWAY - SAYA NAK HADIAH NIE

salam sejahtera
jom join GA nie..
anjuran
DILZFAMILY

SAYA TAG

NAK tau hadiah  aper
yang bakal dimenangi N nak join

klik disini

due date
28.02.2011

Isnin, 24 Januari 2011

AKTIVITI DI HUJUNG MINGGU

SALAM SEJAHTERA SEMUA....
nie alkisah pada cuti sabtu ahad yang lalu
minggu nie rumah aku penuh dengan kehadiran anak-anak mak cik ku dari puchong
seronok sangat lah anak aku si arif ngan aisyah sebb ader kawan
kalau x, si adik tgk muka abang, si abang tgk muka adik
anak mak cik aku  3 orang
nurfazira
alif haikal
amin

PETANG SABTU
memandangkan husband aku ader pada hujung minggu dan kehadiran anak mak cik aku skali,aku pun merancang nak bawa dpe bermain di taman dan mandi kolam esok harinya(ahad)
nie kat bawah nie semua foto masa hari sabtu dan ahad
renung-renung lah



PAGI AHAD





MANDI...MANDI...MANDI..

"GIVEAWAY KEYCHAIN COMEL UNTUK SAYA"

salam sejahtera...jom join GA nie..
kepada yang berminat untuk mengumpul keychain...mcm saye hehehehehe tersangat-sangatlah boleh untuk join
 "GIVEAWAY KEYCHAIN COMEL UNTUK SAYA"

nak join klik DISINI

saya tag

due date
05.02.2011

CUTE LITTLE PINKY FAN GA by Iceboxrivet 2011

salam sejahtera
jom join GA nie
anjuran

kepada yang nak join
klik

due date
25.01.2011

1st GiveAway Besday 23rd

salam sejahtera
jom join GA nie
firstly,
nak wish happy birthday ke 23 kepada
moga dipanjangkan umur dan dimurahi rezeki sentiasa
kepada
yang nak turut serta klik DISINI

saya tag

due date
17.02.2011

'Cute Baby Style Contest'

salam sejahtera..
jom kita reramai join GA nie..
GA nie anjuran huda
KEPADA
mereka-mereka yang mempunyai anak( tlah berkahwin) dan yang bujang pun boleh join juga..jangan risau.yang penting,mesti ader gmbr baby yang berumur antara 3 bulan-3 tahun
maklumat lanjut mengenai syarat2 lain terus ke SINI
ok
nie ader lah baby saya
nama: SITI NUR AISYAH BINTI NOH
umur: 6 BULAN
tarikh lahir: 12.07.2010
nama: NORLIZA BINTI MOHAMAD YUNUS

JOM JOIN!!!!!!!!!

due date
24.02.2011

"Lucky Giveaway by Cik Dya"

salam sejahtera...
jom join GA nie.

saya tag:

due date
25.01.2011

Jumaat, 21 Januari 2011

CONTEST SENYUMAN SI CILIK

salam sejahtera semua...nie satu lg contest yang aku nak join...contest nie namanya senyuman comel si cilik
kalau uolls ader gambo bayi korang yang tengah tersenyum 2...blh ler join.contest nie dianjurkan oleh
liyanadiabu

gambar si comel saya adalah

ha..amacam,comel x

due date contest nie sehingga
31.01.2011
ha,masih sempat lagi kepada sesiapa yang masih belum join.mana tau tuah nama/blog anda yang menjadi pilihan penganjur.

nak join,klik disini

DANIEL ADIE GIVEAWAY:Dairy Motivation 211

salam..jom join GA anjuran:
Daniel Adie

SAYA TAG:

due date
27.01.2011

kepada yang berminat nak join n nak tahu syarat2 sebelum join:

' my birthday giveaway '

salam...
jom kita join GA yang nie pula
GA nie anjuran
sempena, birhday yang makin hampir.
jadi
puan nina minta kita teka bila tarikh sebenarnya birhdaynya antara 6-12.02..so,jom ramai2 kita teka.mana tau tekaak kita tepat...kurang2 dapat hadiah...kui...kui...kui..
jawapan saya:
1) 09.02
2) 11.02.

agak2 mengena x?apa pun,kita tunggu penggumuman dari puan nina

sape nak join:

Giveaway by Ilya Alias

jom join


salam...
kepada yang kaki membaca novel 2 jom ler kita join ramai2..
due date
27.01.2011

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...