HALAMAN

Rabu, 20 Jun 2012

Cara Mudah Letak Iklan/Kempen Churp-Churp (Versi Bergambar)

assalaualaikum...
hari nie tetiba je nak buat entry mengenai tutorial yang dah berjaya saya buat melalui rujukan dari beberapa blogger yang ada menyediakan tutorial di blog mereka...
salah satu nya adalah seperti di bawah...sebenarnya ada pelbagai cara,tp,yang nie saya ambik yang paling mudah sekali dan tak memenangkan kepala nak buat..
kepada yang nak mencuba,"SELAMAT BERJAYA"
 
STEP 1:
 
Buka Page Element-Add Gadget-HTML/Javascript

credit to: miss durian runtuh
 
STEP 2:

Copy code ini dan paste dalam HTML/Javascript seperti di atas.
 
kemudian copy link anda untuk kempen churp churp , says dll dan letak link tu dibahagian "LINK CAMPAIGN "(gantikan perkataan link campaign kepada link yang anda copy tadi )



STEP 3:
 simpan dan korang tgk hasilnya..kalau korang nak buat untuk link lain,korang copy je link tu dan tukarkan " LINK CAMPAIGN" kepada link yang dah korang copy tu...


selamat mencuba!!!!!!

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...